Köpa kanin av oss

När du köper kanin av oss kommer den vara van vid hantering av människor, bettfelskontrollerad, klo och 100% känsbestämd. Vi kommer även att skicka med härstamningsbevis/stamtavla och kaninen kommer vara öronmärkt (ifall den skulle komma bort kan den spåras till vårt SKAF uppfödarnummer). 

Vi är noggranna med vart våra djur hamnar, och därför vill vi vara säkra på att dom kommer till bra hem, tvekar vi har vi alltid rätten att neka en spekulant. 

Vi vill mer än gärna följa din kanins livstid efter att hen lämnat gården. Vi tar tacksamt emot uppdateringar om diverse saker, ex. tävlingsresultat, sjukdomar och avel. Vill du ha råd kommer vi alltid finnas för att stötta dig, i alla lägen. 

Skulle du av någon anledning inte längre kunna ha kvar kaniner, ska du kontakta oss i första hand för ett ev. återköp av kaninen. Har vi inte möjlighet till detta letar vi ett nytt hem tillsammans, där samma papper kommer skrivas på av den nya köparen.

Processen att köpa kanin

Innan och under ungarnas första veckor går det bra att lägga intresse. Vi vill då ha in en riktig intresseanmälan via mail eller facebook, för att senare på bästa sätt kunna placera ut respektive individ till sitt bäst passande hem. Allt för att ni ska fungera så bra som möjligt tillsammans.

Vid 6-7 veckors ålder kommer vi att börja tinga ut ungarna. Du kommer få en förfrågan av den kanin du blivit vald. Du kommer även få en beskrivning av ungen samt en motivering till varför vi gjort vårat val. Tackar du nej, får du ingen annan unge heller. 

När du tingar en kanin ska 50% av köpessumman betalas. Det betyder att först när pengarna kommit in på vårat konto är kaninen preleminärt din. Om kaninen skulle bli sjuk eller avlida kommer vi betala tillbaka dina pengar eller ev. erbjuda dig en annan kanin vid intresse. 

När kaninen är 8 veckor är den redo att tidigast flytta, och då ska resterande 50% av köpeskostnaden betalas och papper skrivas på. Först då är kaninen din på riktigt. 

Om du bor en bit bort har vi under veckorna som gått kollat på transport tillsammans, och beroende vad vi bestämt stannar kaninen längre i väntan på lift.

Om du köpt en hoppkanin kommer kullen att registreras vid 8 veckors ålder och det tar då en tid innan din kanin kommer in i skuttli. Kaninen ska tävlas under dens uppfödarnamn, oavsett förening. 

Köpteskontrakt

Vid hämtning av kanin kommer vi använda av oss ett köpeskontrakt, som ska skrivas på av dig som ny ägare (eller målsman om du är under 18 år). Detta gäller oavsett om kaninen är renrasig eller ej. 

Du som köpare ansvarar för din kanins framtida liv och det är upp till dig att sköta kaninen på rätt sätt, få veterinärvård vid behov och vaccineras varje år. 

Avel

Du som vill avla på våra djur ska använda dig av sund avel. Vi ser gärna att du har samma mål som vi, och vill stärka antingen raskaninerna eller de obesläktade hoppleden. Prata gärna med oss innan du tar kull!

Häva ett köpesavtal

Om det under senare skede skulle visa sig att din kanin utsätts för vanvård eller på annat sätt inte mår bra av dig. Har vi rätten att alltid få tillbaka kaninen innan någon annan. Du får inte tillbaka någon summa av köpeskostnaden.

Självklart kommer du få den tid du behöver för att läsa igenom våra köpetsavtal samt ställa frågor när dagen är inne.

Ingen glöms bort!