Kaningården

Utomhusburar

Våra utomhusburar är platsmonterade och målade för att förlänga livslängden. Alla burmått är 120x80x80 och är inredda med en lång sitthylla, trätunnel som kryp-in samt en stor höhäck som delar av väggen till kompisen bredvid.

Inomhusburar

Inomhus har vi även där fackburar för att de frusna dvärghararna ska få bo varmare under vinterhalvåret. Varje bur är inredd med en hörnhylla, litet hus, en tunnel samt en inbygd höhäck. Bottensubstratet inomhus är alspån.

Hagar

Varje ensamboende kanin har en egen hage på 160x120cm. Vid grupphållning används hagar på 220x120cm. Varje hage är inredd med ett hus, en stubbe, ett plaströr samt en större gren. De har även en solskyddad sida. 

Motion

Kaninerna spenderar under sommartid cirka 10 timmar i hagen under regnfria dagar. Under vintern sker utevistelse i den mån vädret tillåter. Alla kaniner hoppatävlar ungefär varannan vecka, och tränas vid behov i hoppning hemma. De promenerar även regelbundet i sele för att stärka kondition och muskelatur.

På hopptävling

De dagar vi är iväg på hopptävlingar transporteras kaninerna i atlas 10 respektive atlas 20 beroende på storlek av kanin. Ett tält som ger skugga och regnskydd används under utomhustävlingar, samt ständigt kylt vatten i vattenkopp serveras med vätskerika frukt och grönsaker.

Foder

Fri tillgång till egenskördat hö och friskt vatten i kopp. Kaninerna har även tillgång till fruktgrenar dygnet runt för tändernas skull samt grönsaker några gånger i veckan. Under sommartid serveras gräs och annat grönt dagligen. Pellets av sorten Pavo SportsFit ges under de kallare månaderna.

Vaccination

Varje vår vaccineras alla våra kaniner, oavsett ras och kapacitet mot kaninpest samt RVHD och RVHD2.

Socialisering

Alla våra kaniner är vana vid mänsklig kontakt och andra djur så som hundar, katter samt även traktorer och högre ljud. Våra kaninungar kollas till från dag ett varje dag samt börjar hanteras vid 2 veckors ålder fram till leverans. De är även vana att bli lyfta, kloklippta, borstade samt spendera tiden i transporter och utställningsburar.

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon