Våra kaniner

En lugn och harmonisk dvärgras med avvikande hårstruktur som hamnar på 1,3 - 1,7 kg i vuxen ålder. En utmärkt första kanin som ställer upp i det mesta och funkar bra som hoppare till den som vill hoppa för skoj skull. Fungerar i de allra flesta bra i grupphållning med sitt lugna och trevliga temperament. Kräver en del pälsvård i form av borstning beroende på individ. Godkänd inom Nordisk kaninstandard 1 oktober 2003 i alla godkända färger och teckningar.

(Vilande projekt!)

Den största godkända harkaninen på sina 3-4 kg med en fantastiskt utråling. Denna hare har ett bra självförtroende och en stark egen vilja. Kaninen tyr sig ofta till ett fåtal personer och är ganska egen men oerhört charmig och påhittig. Hoppar gärna lite hinder när hen själv vill men passar sällan i grupphållning med andra artfränder. Behöver dagligen aktiveras för att må bra och passar inte som första kanin. Godkänd inom Nordisk kaninstandard i färgerna vit, viltröd och tan.

Detta är både den minsta godkända kaninrasen på 0,71 - 1,39 kg inom Nordisk kaninstandard genom tiderna, och den allra första dvärgkaninen någonsin. Redan i början av 1800-talet avlades rasen fram i England, då endast i färgen vit rödögd. Idag är dvärgharen förfader till dagens hermeliner och finns i samtliga godkända färger och teckningar. Men man ska inte lura sig av denna hares lilla format och söta näpna utseende. På insidan gömmer sig mycket kanin och detta är ingen första kanin. Rasen kräver mycket stimulans och blir vid fel hantering lätt aggressiv och reserverad. Detta är en egensinnig ras med huvudet för hoppning som sällan uppskattar kel.